Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vidöppet

 

 

Mitt inre fönster
är öppet mot världen

vidöppet

för att minska stress och oro
vid åsynen av hat, våld och förföljelse
önskar jag ibland ett utsiktsskydd
för att slippa se

men

då skulle jag samtidigt
förlora känslan av lugn och harmoni
som jag känner när jag ser
kärlek, omtanke och gemenskap

har fattat ett avgörande beslut

mitt inre fönster
skall vara öppet mot världen

vidöppet

utan utsiktsskydd

 




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 69 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2023-11-17 09:09



Bookmark and Share


  BenGust VIP
Ja, värja sig, men inte böja sig för ondska och enfald.
2023-11-19

  Susen VIP
Insiktsfulla ord,.
2023-11-18

  lila fjäderblomman VIP
Ett modigt beslut. Hoppas du i alla fall tar en paus ifrån allt eländet ibland.
2023-11-18

  Olof Lagerhorn VIP
Insiktsfulla ord om att vara öppen
inför omvärlden; viktigt att kunna
se det som inte är bra, och
samtidigt få det goda.
2023-11-18

  Eva Helene VIP
Nej, vi får inte blunda för det onda och svåra och inte heller får vi tappa förmågan att se godheten som också finns, i överflöd.
Fint skrivet.
2023-11-17

  Sparvögat VIP
Ja, ibland vill man värja sig
mot världens sorg…
Fina ord!
2023-11-17

  Kungskobran VIP
Man får ibland göra som Beatles sjöng för att stå ut
Living is easy with eyes closed..
2023-11-17

  Maria Sundelin VIP
Klokt tänkt
Kramar
2023-11-17

  Öknens Ros VIP
Det är svårt att värja sig mot världens bilder av krig och katastrofer, sociala medier kablar ut i samma ögonblick när de händer. Men samtidigt ska vi vara öppna för det fina och positiva som händer, allt är inte svart och mörkt.
2023-11-17
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP