Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Som vattendroppar

 

 

Vi hänger som vattendroppar
på grenarna
i livets träd

i ljuset
glittrar vi i regnbågens alla färger

i mörkret
förlorar vi vår lyster

en del
förlorar förmågan att hänga kvar
och faller

andra
klamrar sig fast
och inväntar ljusets återkomst




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 123 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2023-11-20 09:17



Bookmark and Share


  BenGust VIP
Ljus och mörker hör livet till.

2023-11-21

  Öknens Ros VIP
Så som livet och människorna är, vackert beskrivet.
2023-11-21

  Eva Langrath VIP
En fin bild av människan och livet.
2023-11-20

  Eva Helene VIP
Berörande vacker bild om våra olika förmågor att tackla livet.
2023-11-20

  Sparvögat VIP
Så fint du beskriver vilan
i regnbågens ljus ~
som ibland döljs av
mörka skuggor…
2023-11-20

  Margit Grell VIP
Vackert beskriver du den sköra tråden
livet vilar på.
2023-11-20

  Anya VIP
En fin allegori om livet och döden. Tycker om hur slutet ljusnar upp. Tack!
2023-11-20

  Olof Lagerhorn VIP
En mycket originell bild som visar
både livets styrka och skörhet.
2023-11-20

  Tomas Sofia Johansson-Jonsson VIP
vackert <3
2023-11-20

  Kungskobran VIP
I mörkret är vi alla små
men somliga reser sig på tå
de kan mörkret inte nå
2023-11-20

  Kajan VIP
En bild av det mörka moln som skymmer det levande mänskliga, och människans utsatthet kommer fram här.
2023-11-20

  Maria Sundelin VIP
Bra beskrivet
Kramar
2023-11-20
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP