Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dagens text är en fortsättning om Tomten från 2020 12 14


Tomten (fortsättning)

 

 

Fick ett besök av en tomte 
som sa att han varit här förut
han hade mycket att berätta
om hur hans nya liv såg ut

Har inte druckit någon besk
men är med på rundan ändå
kommer ihåg vårt fina möte
ville överraska och hälsa på

Arbetslusten har jag återfått
något jag saknat i många dar
nu känner jag lust och glädje
över att vara allas tomtefar

Längtar redan efter julafton
en underbar gammal tradition
skall jobba så länge jag orkar
innan det är dags för pension

Motionerar för hälsans skull
varierande träning varje dag
övervikten har försvunnit
gillar mitt nya smalare jag

Frisören har kortat av håret
det känns trivsamt och bra
skägget är ansat och lättskött
precis så som jag nu vill ha

Rudolf har gått i pension
nu är ingen bäst och störst
alla renarna samarbetar
turas om vem som är först

När snö saknas under kälken
går jag gärna av och puttar på
blir varken andfådd eller trött
blodtrycket är på normal nivå

Innan det var dags att ta farväl
kramades vi, tomten och jag
sen gick han med raska steg
det var en förunderlig dag

 




Bunden vers (Rim) av Marita Ohlquist VIP
Läst 81 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2023-12-13 10:24



Bookmark and Share


  BenGust VIP
Tomte med ljusare syn på liv och värv
lyser upp Julen än mer. Bravissimo.
2023-12-16

  Eva Helene VIP
Fin och fantasifull julskröna.
2023-12-16

    Lena Staaf VIP
Allt förändras, så även tomten. Fin och rolig dikt!
2023-12-14

  Anya VIP
En lite annorlunda och modern tomte. Kul infallsvinkel.
2023-12-14

  Peter G VIP
Vilken härlig historia! bra berättat med rim och allt!
2023-12-13

  Evelyn Falk Möller VIP
Härlig historia underbart diktat.

Jag tror att detta år kommer att gå till historien när Tomten och då alla i Tomteland på många sätt uppgraderade sig till den tid vi lever i. Läste även att klimattänket nått fram dit - och nu då även denna moderna levnadsstil :)
Lite av Tomtecharmen försvinner, tycker jag allt förstås :)

2023-12-13

  Olof Lagerhorn VIP
En mycket charmig och fyndig
berättelse om en av våra
samhällsbärare! Skönt att se
att tomten är tillbaka, och med
sin tid.
2023-12-13

  Maria Sundelin VIP
Söt liten historia
Kramar
2023-12-13

  Sparvögat VIP
En mycket fin berättelse ~
från Tomtens värld…
2023-12-13

  Öknens Ros VIP
Väldigt fint om tomtebesök! :)
2023-12-13
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP