Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dagens tankar om lögn och sanning

 

 

Lögnen kom långt
på sina bara fötter

medan sanningen
letade efter sina skor




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 82 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2023-12-27 09:26



Bookmark and Share


  Kajan VIP
Sanningen vill ha torrt på fötterna innan något sprids; lögnen bryr sig nog ej så mycket. Tänkvärd text som minner lite om ett arabiskt ordspråk.
2023-12-30

    Lena Staaf VIP
Fin metafor om lögnens vindlande snabbhet!
2023-12-28

  BenGust VIP
Lögner plockar ofta billiga poäng
medan sanningen sätter ned hela foten.
2023-12-27

  Ninananonia VIP
Finurliga tankar

Och spännande att läsa

Undrar om sanningen fann dem ?


Jag skrev just en dikt om sanningen…
2023-12-27

  Jenny Leine VIP
Så talande väcker dina ord bilder till liv.
2023-12-27

  Eva Helene VIP
Väl tänkt och formulerat!
2023-12-27

  Olof Lagerhorn VIP
En mycket originell och insiktsfull
metafor, om sanning och lögn och
hur de förhåller sig till varandra.
2023-12-27

  Evelyn Falk Möller VIP
Underbar metafor...
2023-12-27

  Kungskobran VIP
Förr eller senare brukar sanningen komma fram
men ofta är det tyvärr för sent

2023-12-27

  Respons VIP
Lögnen kommer att ha försprång, men hinns nog ikapp... Spännande metafor!
2023-12-27

  Öknens Ros VIP
Väl talat och skrivet.
2023-12-27

  Maria Sundelin VIP
tyvärr tror fler på lögner eftersom de kommer så snabbt
Kramar
2023-12-27
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP