Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det nya årets första dag

 

 

 Det gamla året är nu till ända
har börjat ett spännande, nytt
funderar på vad som skall hända
och vad det gamla har betytt

Har jag gjort så gott jag kunnat
i allt, både i stort som i smått
andra välgång och glädje unnat
har jag ärligt och trofast stått

Har jag varit som jag bör och vill
är tankar som kommer och går
om blev det bara näst intill
måste jag bli lite bätttre i år

Log och tyckte det kändes bra 
det blev nog inte så tokigt ändå
när jag hörde en inre röst som sa
- Du kan nog bli lite bättre än så

Tog farväl av året som det var
välkomnade det nyas första dag
erfarenheterna från i fjol jag spar
för att förbättra mitt innersta jag




Bunden vers (Rim) av Marita Ohlquist VIP
Läst 75 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2024-01-01 10:06



Bookmark and Share


  Eva Helene VIP
Så bra med eftertankar och lite summering av det gamla året så här på årets första dag!
2024-01-03

  Gömar VIP
Att stanna upp, tänka igenom, gå vidare...
2024-01-02

  Respons VIP
God ambition!
2024-01-02

  Blomma-Stjärna VIP
Tänkvärd dikt inför nya året
i rym med rim

"Har jag varit som jag bör och vill?"
2024-01-02

  Sparvögat VIP
Så fint ~ själens innersta tankar
om tiden som varit…
2024-01-01

  Maria Sundelin VIP
Nytt år nya möjligheter
Kramar
2024-01-01

  Olof Lagerhorn VIP
Insiktsfulla ord om en dag att se
både framåt och bakåt.
2024-01-01

  Margit Grell VIP
Fin betraktelse över året som griper in i våra liv.
2024-01-01

  BenGust VIP
Blev nog inte så tokigt ändå.
2024-01-01

  Lottie Ålhed VIP
Visdomsord att tänka på
2024-01-01
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP