Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hjärtat talar

Söndag kväll
en helt ordinär vecka
några, ganska många, ett helt dussin
vanor
måste bytas ut för att våga gå utanför
vanans gränser
strunta i vad jag inbillar mig att andra
tänker

Tänk om jag kunde sätta igång
nu
Det jag gör ska vara av lust
Nu
lyssnar jag på vad hjärtat
säger är roligt
och tänk
alltihop är långt bort från
jämförandets, tävlandets, begränsningarnas
språk
i decennier har jag trimmats i det där
långsamt dödande språket

Men några korn av frihet
finns kvar
en del av hjärtat har alltid sagt mig
att börja leka
igen
börja se
och lyssna

En stilla röst har alltid varit där
som sagt att du är värd nåt roligare
som blommar
som doftar
som omtumlar
och sedan får allt i balans




Fri vers av Maria Helena VIP
Läst 37 gånger
Publicerad 2024-01-21 21:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Maria Helena VIP