Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag är som en gammal sko

 

 

 

Lite sliten och nertrampad
men bekvämt ingången

ungdomens lyster
har ersatts av ålderns patina

går lite långsammare nu
men tar mig fram utan besvär

mindre skavanker
fixar jag själv

vid behov
anlitar jag skomakaren

ganska gammal i modellen
men av tämligen god kvalitet

med tillförsikt och upptäckarglädje
fortsätter jag vandringen genom livet


 

 

 




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 81 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2024-01-29 10:01



Bookmark and Share


  Respons VIP
Med goda föresatser kommer man långt i livet, även med slitna skor...
2024-01-31

  Kungskobran VIP
Vilken bra liknelse
Gamla ingångna skor är som ett konstverk

2024-01-29

  Sparvögat VIP
Dina ord bär levnadens visdom och ungdomens sinne, så fint…
2024-01-29

  Eva Helene VIP
Så härligt och inspirerande - känner igen mig!
2024-01-29

  Öknens Ros VIP
Fin metafor för livets gång.
2024-01-29

  Blomma-Stjärna VIP
en underbar beskrivning på livets gång
- som jag ser det! -
en väldigt bra gammal sko!
2024-01-29

  Olof Lagerhorn VIP
En originell och fyndig bild av livet
som en både mödosam och
glädjande vandring.
2024-01-29

  Maria Sundelin VIP
Bra inställning
Kramar
2024-01-29

  Leif Daniel Isaksson VIP
Känner igen tonen i texten :)
2024-01-29
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP