Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ibland förlorar man förmågan att le

 

 

 

Vet hur svårt det är att le
när det gör ont att leva

när man famlar i mörker
och längtar efter ljuset

 

försöker tänka på det
i min vardag
när jag möter någon
som ser sur ut

 

jag har ingen aning om
vad personen kämpar med




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 88 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2024-01-31 09:34



Bookmark and Share


  Anya VIP
Nej, man har ingen aning. Min granne och jag kom att diskutera det när hon fått cancer och gick med mössa på sommaren. Hon sa att hon tidigare tyckt det var så konstigt när hon mött folk på promenaden som hade mössa mitt i sommaren....nu förstod hon att det kunde finnas orsaker. En liten anekdot om att aldrig döma.
2024-02-04

  BenGust VIP
Kan vara vanskligt att
bedöma någon vid första anblick.
De flesta av oss befinner ju sig
på de mest skitande stadier.

2024-02-02

  Kajan VIP
Så sant, fint om man ej är snar att döma.
2024-02-02

  Kungskobran VIP
Den här melodin sjöng vi med barnen när de var små, den borde sjungas för alla med sur min

Sudda, sudda, sudda, sudda bort din sura min.
Munnen den ska skratta och va’ gla’.
Munnen den ska sjunga tra la la.
Munnen har du fått för du ska tralla,
Sudda, sudda bort din sura min.
2024-02-01

  Blomma-Stjärna VIP
en vänlig tolkning o säkert sann!
2024-02-01

  Respons VIP
Kloka ord!
2024-01-31

    Birgersdotter VIP
Så sant-så många öden med osynliga innehåll för en snabb betraktelse Men ett leende kan göra någons dag!
2024-01-31

  Evelyn Falk Möller VIP
Exakt mina tankar också. Jag brukar i fantasin vända den sura personen upp och ner - och tänk; DÅ ler den!!!!
2024-01-31

  Eva Helene VIP
Så bra tänkt och då besparar man sig ju också själv från att bli lite stött i kanten.
2024-01-31

  siv birgitta.a. VIP
man behöver bara tänka på alla man älskar då blir man glad o ler,
jag har en stor barn skara barn o barn bar,
tänker när vi träffas det är minna bara minna inte bara svenskar barnen är ett lån.
våra kära är ett lån tänk när barnens far dör. min minsta sons papa ligger i urna,
han finns där för mig min son
han känner mig bättre en jag själv gör
2024-01-31

  Maria Sundelin VIP
Klokt
Tyvärr finns det andra som vill göra ner andra om de har en dålig dag
Kramar
2024-01-31

  Sparvögat VIP
Så fint att inte döma ~ man vet ej vad människor bär på…
2024-01-31

  Olof Lagerhorn VIP
Kloka ord om att inte ha
förutfattade meningar.
2024-01-31

  Öknens Ros VIP
Det mörka i livet fördunklar människors sinne och mående.
2024-01-31
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP