Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livets ljus

 

 

Lågan

brinner tydligt och klart
när jag är lugn och harmonisk

fladdrar och flämtar
när jag är orolig och ledsen

osar
när jag är irriterad

 

vet att ljuset kommer att slockna
men alls inte när

insikten om att det kommer att ske
får mig att känna tacksamhet över

att oavsett hur lågan är
så brinner livets ljus




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 80 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2024-02-07 10:12



Bookmark and Share


  Eva Helene VIP
Klokt och fint tänkt och skrivet.
2024-02-13

  Susen VIP
Ord som värmer och inger hopp.
"oavsett hur lågan är så brinner livets ljus" Så vacker skildrat
2024-02-08

  Blomma-Stjärna VIP
vårt inre ljus kan inte alltid brinna lugnt och fint, tydligt och klart - det är visdom att känna tacksamhet över ATT
den brinner, även om den också ibland osar, ibland fladdrar och flämtar...
2024-02-07

  Anya VIP
fint om livets ljus.
2024-02-07

  Olof Lagerhorn VIP
En vacker och mycket fint varierad
metafor över livet; ja, ljusets låga
rymmer mycket av vad livet är.
2024-02-07

  Kungskobran VIP
När hopplösheten breder sig ut
är livet då slut? nej,
så länge en gnista finns kvar
man döden bedrar.
2024-02-07

  Maria Sundelin VIP
Ja det enda vi vet om livet är att vi en gång har fötts och att vi en dag kommer dö
Kramar
2024-02-07

  Öknens Ros VIP
Fint om livet och symbolen av ett ljus som brinner.
2024-02-07
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP