Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Trosor

Ja visst, aj aj kapten, och sen
Det är ju hjärnan och det är kunskapen
Det är envisheten att stå vid rött
Och att vattna blomman fast den har dött

Det är det fyrkantiga, det grå och det trista
Det är jobbet och barnen, aldrig klaga, aldrig brista
På söndagen vi tågar mot jante-kyrkans topp
På måndagen halsar vi kopp efter kopp

Jag är smart, jag är flitig, är driven så det bär
Jag lever som en exemplarisk proletär
Men när jag känner att livet är mer ris än rosor
Ja, då önskar jag att jag bara hade sålt mina trosor




Bunden vers (Rim) av Koppartråd
Läst 106 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2024-02-07 21:38



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En pigg, kvick och tilltalande text som har mycket att säga.

Jag vill gärna läsa fortsättningen…
2024-02-13
  > Nästa text
< Föregående

Koppartråd
Koppartråd