Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lapptäcket

 

 

 Mitt liv är som ett lapptäcke

bitarna är olika stora
färger och mönster varierar

de flesta bitarna
är hela och fina

några är slitna
till bristningsgränsen

sömmarna är olika

de flesta är noggrant sydda
med små fina stygn

några är slarvigt hopkomna
med stora och glesa

mitt liv är som ett lapptäcke




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 62 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2024-03-08 09:55



Bookmark and Share


  Eva Helene VIP
Så fin och tänkvärd bild av livet.
2024-03-12

  Susen VIP
Det finaste lapptäcket att bära genom livets berg och dalbana
2024-03-12

  Blomma-Stjärna VIP
i vårt lapptäcke kan vi ibland spåra vår hela livshistoria samt våra för-mödrars historia... - så det väl matchade och väl måttade får allt samsas med det lite brokiga och tokiga... - det är det som är charmen!
2024-03-10

  Ezmeralda VIP
Ja så kan man se det.
Jag är 77 år, tycker att en del bitar i mitt lapptäcke är så slitna nu.
Men vi har vår tid här på jorden??
2024-03-10

  BenGust VIP
Bättre med liv som lapptäcke
än något blekt och entonigt.
2024-03-10

  överlevaren VIP
Livets väv, målad med livets palett!
2024-03-09

    Lena Staaf VIP
Fint skrivet om livets olika toppar och dalar.
2024-03-09

  Kungskobran VIP
På något sätt så passar puzzel bitarna i varandra, eller hur
2024-03-08

    Birgersdotter VIP
Bra beskriving av de flestas liv!
2024-03-08

  Olof Lagerhorn VIP
En bra bild om hur man kan känna
inför olika skeenden av livet.
2024-03-08

  Leif Daniel Isaksson VIP
det fina är att vi alla har olika lapptäcken - vi är unikum
2024-03-08

  Maria Sundelin VIP
Tror vi alla kan känna igen oss i detta
Kramar
2024-03-08
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP