Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

För alla kvinnors skull

Mellan oroliga moln, tunga och grå
Trycker solen igenom med himlen blå
Strålarna lyser genom lockiga krull
Lägger sitt täcke över sten och mull.

Tänka sig, att jag skulle bli så rik
Att mellan rusk, regn och väder-panik
Bli kysst av solens så härliga höjd
Bli fylld av den annalkande vårens fröjd.

Så tillika en ensam, sluten tår
Fäller jag och sörjer för kvinnors sår
Ty det varma och vackra tar jag för givet
Men för det så offrar någon annan livet.

De syr våra kläder med fotbojan tung
Akta dig noga om du är söt och ung
Fraktad som boskap, en prislapp så klen
Med pistolen i pannan säras orörda ben

Flickor gifts bort, oskulder skördas
Mödrar ser på när deras barn mördas
Gömmer sig i skuggan när maken är full

Kära sol, lys idag
För alla kvinnors skull.




Bunden vers (Rim) av Koppartråd
Läst 30 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2024-04-20 13:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Koppartråd
Koppartråd