Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hjärtats vårdslösa onödiga följsamhet

I ensamhetens tystnad vandrar jag,
med följsamhet mot tankars böljande dans,
ett vårdslöst hjärta, som kan såra,
påtvingad ödets förbannelse och förlorade chanser.

Onödig skröplighet, en längtan i vardagliga grå,
får mig att leta efter ett ögonblicks lättnad,
i den kanonmat av livets rullande dagar,
skröplighetens onödighet, i själen en tyngd.

I horisontens avlägsna skimrande ljus,
finns hopp om en plats där ensamhet försvinner,
där följsamheten blir ett val, en lust,
och irriterande besvikelser får sitt slut.

I böljande tidens ström faller jag,
en längtan efter frid, vågar jag tro,
att vårdslös kärlek kan byggas tillbaka igen,
och påtvingad smärta kan förvandlas till ro.




Fri vers (Fri form) av Linil VIP
Läst 27 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2024-04-21 18:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Linil
Linil VIP