Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Djävulen i detaljerna

I detaljernas skugga, lurar Djävulen stilla,
där sanningen smyger på tå, han sin list bedrar.
i varje vinklad sanning, i varje dold nyans,
Djävulen smyger sig in, där vår tro förvandlas till tvivel och gråtens dans.

I små förbisedda handlingar, i ordens bortglömda ton,
Djävulen smyger sig in, där tvivel och mörker bor,
i varje löfte brutet, i varje svekfullt steg,
Djävulen dansar triumferande, i detaljernas regi.

Så vakna, o varelser, och se detaljernas spel,
för där gömmer sig Djävulen, med sin lockande melodi,
i varje val vi gör, i varje ögonblick vi delar,
det är där Djävulen lurar, i detaljernas källare.

Men frukta ej, ge ej vika,
för i detaljernas dunkla skog, finns även något att bikta,
i varje upplyst tanke, i varje upplysnings sken,
där besegras Djävulen, och vi återföds så ren.




Fri vers (Fri form) av Linil VIP
Läst 38 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2024-04-21 18:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Linil
Linil VIP