Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
https://climate.copernicus.eu/copernicus-february-2024-was-globally-warmest-record-global-sea-surface-temperatures-record-high


Moderns Skrik (Jordens Dag)

Hon skriker inte längre,
Modern,
Hennes väsande, rostiga vrål
Hennes tårar som bränts på bål
Bortglömda
Som skuggorna i ljusa sken.

"Hur hamnade vi här?"
Frågar människobarnet förvirrat
"För det är inte mitt fel
Inte mitt, inte mitt."
Fröet har sått sitt
Och nu sprids elden
Över den torra åkern.

Det måste varit hon,
Modern,
Som skriker över ingenting
Alarmisterna jublar
Hedonisterna besudlar
Medan Modern står i lågor
Som vi alla har tänt på.

Och barnen dansar i ring
Gaias mänskliga frön
Vi jollrar över hennes sång
Små grodor runt brinnande majstång
Och vi njuter av
Lågornas värme
Hennes fördärv.

Men nu skriker hon inte längre,
Modern,
I en ensam tår försluts hennes själ
Inuti en fördömd mänsklig sarkofag
Barnen förkunnar sin mänskliga lag
Och gratulerar stolt på jordens dag.

Jorden står i lågor.




Fri vers (Fri form) av Koppartråd
Läst 30 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2024-04-22 12:27



Bookmark and Share


  Tomas Sofia Johansson-Jonsson VIP
"Som skriker över ingenting"

exakt så. det är kallare nu än för 50 år sen. det är 0 grader just nu fast det ska va vår där jag bor. koldioxid står för 0.03% av jorduppvärmningen. haven blir inte högre, se på alla miljardärer och deras lyxvillor vid stränderna.
2024-04-22
  > Nästa text
< Föregående

Koppartråd
Koppartråd