Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


KUSTVÄGEN BORTÖVER

Kustvägen bortöver

Är det flykten du behöver?

Kan det växa lyckoklöver

längs kustvägen bortöver?

 

Det är martallar och saltstänk

som gäller

Karga klippor, lugn

och inget folk som gnäller

Är det en väg för egensinniga

rebeller?

Eller leder den ingenstans

den heller?

 

Du packar pappas kappsäck

full med poesi

Gitarren blir din pensel

duk och ditt staffli

Nu ska du måla verklig popkonst

där du går

Men kan du finna friheten

i dessa spår?

 

 

Som om söderöver

är ditt enda svar

Säg, är du säker på

att kusten är helt klar?

Handlar det enbart om

att ensam falla fritt?

Att rasa genom ljungen

vild som Bombi Bitt?

 

 

LARZ GUSTAFSSON 23/4 2024

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 41 gånger
Publicerad 2024-04-23 06:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP