Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


--


Och snart ska man dö - tack och adjö

 

Det svarta som sjuder

när tillvaron bjuder

mig på just det där

som jag inte vill ha.

Som gör mig till nån -

en som inte är jag.

 

Uppgivna tankar,

självbild som svankar,

finns inget att få 

av nåt man behöver.

Har inget att ge -

och snart är det över.

 

Vem tror väl på lycka?

Banalt kan man tycka

om man endast smakar

på sånt man försakar -

och snart ska man dö, 

tack och adjö!

 

Men dessförinnan

(det får man förmoda)

så växlar beständigt

det onda och goda,

och allting kan hända  -

snart kommer det vända.

 

Så vill jag ha livet;

Att inget är givet.

 

 

 

 

 





Bunden vers (Rim) av Recycled Redhead 3.0 VIP
Läst 39 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2024-04-30 15:27



Bookmark and Share


  KYREUS of Sweden
LESS - i s - M O R E.
2024-04-30
  > Nästa text
< Föregående

Recycled Redhead 3.0
Recycled Redhead 3.0 VIP