Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mannen i kostymen

Stilig som synden
i sina Tom Fords
går han med nyputsade läder
till sitt stilrena kontor.
Han biter sig i läppen
när han henne skickar en invit
och leker gentleman
precis som sin profilbild.
Likt som sina fisketurer
med den självaste presidenten
får han åter napp
enkelt som med sina klienter.
Från julporträtt
till lite mer naket
svävar de i sina lustar
i det digitala formatet.
Han begär henne till sin svit
men hon önskar hans palats
dock är palän reserverad
av fästmön som sin boplats.
I limon kramar han fästmön
på kontoret säljer han fastigheter
bärandes på fasader
skandalösa som företagshemligheter.
Trots att de leker på distans
är törsten alltid närvarande
bakom hans stängda dörrar
eller i fjorden farandes.
Hon är en extra sockerbit
på hans fikarast
och hans distraktion
på varje affärskonferens.
Vid bolagsstämman
skålas champagne och pulver
han är festlighetens konung
och glittrar som en av världens under.
Vinnaren tar allt
och han iklädd en kostym
då älskarinnan träder in på scenen
och höjer festens volym.
En fästmös hjärta krossas
när sveket blir årets snackis
samtidigt som hans nya sexakt
vinner årets Grammis.
Dock är åldern hans fiende
som ber honom att slå sig till ro.
Han ber om hennes hand
men hon vill honom inte tro.
Hans otrohet och svek
hemsöker honom i evigheter
för vem vill gifta sig med en sådan
oavsett förmögenheter?
Därför åker han limon ensam
när karriären är hans enda vän.
Var det verkligen värt det?
viskar tårarna från ögonen.




Bunden vers (Rim) av MorganLeFay
Läst 19 gånger
Publicerad 2024-05-04 22:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

MorganLeFay
MorganLeFay