" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En svarsdikt, om man så vill, till Robert Frosts vackra dikt "Stars".




Viskningar under himlavalvet

Vad har väl dessa stjärnor sett

då de i tystnad beskådat de liv

som likt dagsländors korta kamp

förbleknar innan de ens börjat?

 

Vad dessa evigt storslagna,

gudomliga flammor av ljus,

måste tänka om vår tanklöshet

när vi bränner och förstör våra liv!

 

Är det då vår rädsla,

inför det slutgiltiga slocknandet,

som driver oss till vanvett och vanära,

att gripa tillfället och förtäras av kärlek?

 

Men all världens heta passion

kan inte skydda oss från tidens gång,

och vart bultande hjärta

skall begravas av snö och kyla.




Fri vers (Fri form) av Emma Norlin
Läst 358 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-01-19 13:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Emma Norlin
Emma Norlin