Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Med inspiration av Blodsgrevinnan, Elizabeth Báthory. Titel från Kamelots sångtrilogi om densamma på underbara skivan Karma. En av flera dikter till en av mina universitetskurser.


Spegel, spegel

I jungfruligt hjärteblod

döper hon sig själv på nytt,

kastar bort sitt namn var natt

och glömmer vem hon varit.

Var är hon nu, den kvinnan?

I hennes själ finns monstret,

törstar efter evigt liv,

hemligheten gömd i blod.




Fri vers av Emma Norlin
Läst 482 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-04-05 23:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Emma Norlin
Emma Norlin