Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gudagåva

 

Skimrande knoppar öppnar sig

Sakta, sakta när natten faller

Ett enda hjärtslag av skymning

Innan fenixen stiger på nytt.

 

Sövande, lockande sveper doften

Lätt som en smekning in i sinnet

Sopar bort hetsen, frågorna, oron

Och skänker andrum av stillhet.

 

Mjuka vita stjärnor blinkar

Mot en viskande skuggrön väv

Fångar ögat och uppmanar tanken

Till svindlande resor i fantasin.

 

När det verkliga mörkret sänkts

Och himlen ovanför släpper ned

Sina frusna änglatårar från höga

Oändliga diamantbeströdda fält;

 

Då andas jag in det lena

Sensuella doftminnet av

Hur jasminen blommade

Och minns lyckliga sommarkvällar.




Fri vers av Emma Norlin
Läst 328 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-06-03 19:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Emma Norlin
Emma Norlin