Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Varje dag i ett äventyr...

Livet är ett äventyr. Jag lever därför finns jag.
Varje dag är ett äventyr. Varje dag lever jag.

Idag susar träden bara för mig
och när solen tittar fram bakom molnen vet jag att den lyser bara för min skull.

Men i morgon kanske det regnar och mörka moln hopar sig vid horisonten men vad vet jag om det idag?

Äventyr behöver inte vara att korsa oceaner eller bestiga berg, Utan lika väl att klippa sina tånaglar eller att kyssa den man älskar, hur slentrian det än verkar.

Varje dag finns där äventyr, möjligheter och skönhet man missar i stressens vardag.Det finns snö som vill kastas det finns främlingar som behöver ett leende och framför allt finns det människor som behöver stanna och lukta på världen.
Lukta, smaka, känn och upplev.

För meningen med livet är inte att klara sig torrskodd till andra sidan, livet är att känna allt man känner och uppleva de minsta av saker.




Fri vers av Helena Johansson
Läst 258 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-02-21 21:21



Bookmark and Share


  peter markurth
Genuin
2017-10-01

    ej medlem längre
"Jag lever därför finns jag" skön fransk och mörk medeltids filosofi.
En vacker fras och inledning på en än vackrare text.
2010-02-21
  > Nästa text
< Föregående

Helena Johansson
Helena Johansson