Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag kunde lika gärna varit


Jag kunde lika gärna varit medelålders
En kvinna på 46
Haft familj och vardagsproblem
Och klagat över mina komplex

Eller så kunde jag väl varit gammal
En tant på 73
Kivats med gubben om allt och inget
Löst korsord och druckit te

Kanske kunde jag varit något yngre
En tjej på 38
Nyss ha köpt mitt drömhus
Lärt yngsta sonen gå på potta

Jag kunde ha varit nybliven mormor
En kärring på 54
Suttit barnvakt och lagt mig i uppfostran
Sagt att goda råd är dyra

Möjligtvis skulle jag kunna vara den jag är
Ett barn på 25
Vara osäker på allt utom min längtan
Och saknad efter familj och hem




Fri vers av elva12
Läst 186 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-09-03 01:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

elva12
elva12