Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En kopp förtröstan


En mugg rykande hett, svart kaffe
Dagen ter sig lika fylld av ljus som koppen av java
En plan utvecklas ett steg för varje smutt

Svalnad dryck ger större klunkar
Planeringen avstannar
I takt med minskad mängd av den magiska vätskan

Tjugo minuter senare en ensam, iskall droppe
Hoppet urdrucket

Det som var lätt i tanken
Blir genast oövervinnerligt i praktiken

Inuti sprids kyla
Som det svarta guldet blivit is i magen

Kannan är ännu full av värme
Ger en påtår av lugn

Tjugo minuters lugn




Fri vers av elva12
Läst 176 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-09-03 14:50



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
vad vore livet utan kaffe- tröstlöst och intiativlöst...ökenlikt...
Mycket fin hyllning till den svarta drycken
2010-09-03
  > Nästa text
< Föregående

elva12
elva12