Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Primitivt hopp

hopp
är primitiv frihet

sanningen
är att sanningen
är en tung börda
och inget ljus

hoppet
ter sig utmattat
när vi jämför sanning
med lögn

när vi jämför bördor
med privilegier

krigsföring
mellan hjärta och intellekt
i dagen-efter ångestens
bländande sken
och möjligheten imorgon

är
ett primitivt hopp




Fri vers av Fredrik Klang
Läst 258 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-12-08 01:56



Bookmark and Share


  Shahla Haghi
Din dikt öppnar stängda dörrar, blir en ny tankeställare. Vakna människor har en inbördes krig inom sig ständigt annars enligt mig kan vi väl kalla oss döda varelser.
Det som jag vill säga är att vi få vara snälla mot oss själva. Det finns många bra saker att kunna få, tack vare dem, äkta och starka hopp. Tack för din intressanta dikt.
2012-01-04
  > Nästa text
< Föregående

Fredrik Klang
Fredrik Klang