Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kupade händer

Likt vatten sipprar Kärlek
mellan mina kupade händer
Omöjlig att bevara
tills blomman slokar
knopporna andas tungt
eller bladen gråter

Det forsar och letar
blöter ner mina armar
som blir svåra att hålla öppna
när vinden viskar om tårar av orättvisa
eller missundsamhet som en ilsken doft
av fördelad fördragsamhet

Det ringlar och faller
Ibland ner på mina bara smutsiga fötter
där stigar långsamt vattnar fotspår
formade efter tyngden av mina steg
fjärrilslätta av älsklighet
ibland avgrundsdjupa av änsglighet

Men Kärlekens fors fryser aldrig
ett lekande vattenfall
med lutning från ditt hjärta

Där dansande barn gråter varma tårar
med hjärtats kraft i varje droppe
Det är det som finns i mina kupade händer




Fri vers av Fredrik Klang
Läst 535 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2013-09-21 16:40



Bookmark and Share


  lisalajsa VIP
Wow vilken text!
2014-05-26

  Tess74
Hjälp vad vackert! Hur har jag kunnat missat denna??
2013-10-07

    ej medlem längre
Vilken talang du har, att så kunna formulera det stora o det lilla, det lätta och det tunga, så att även jag som läsare kan ana, kan förstå.
2013-09-21

  Angel of love
En underbar text...
2013-09-21

    ej medlem längre
Mycket bra finner jag denna!
2013-09-21
  > Nästa text
< Föregående

Fredrik Klang
Fredrik Klang