Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Brandmannen Per

Per hade en dröm om
att få hjälpa folk i nöd.
Drömmen gick i uppfyllelse,
det blev hans levebröd.

Brandmannen Per blev
hans titel till slut.
Efter 10 års sittande vid skolbänken
fick han äntligen komma ut.

Han var väl inte den smartaste
men kunde siffror och sitt alfabet.
Men om bokstäverna var i rätt ordning
är det bara en kunnig som vet.

Han såg varenda film om
brandmän och deras hjältedåd.
Slog sönder flammande dörrar med yxa,
hjälpte tanter ur brinnande förråd.

Dagen kom då han var redo
för att leva upp till sin roll.
Satte kurs mot sin första brand,
kände sig lugn, han hade koll.

Sprang sen in i byggnaden
som var satt i brand.
Kände sig säker och modig
med sin yxa i hand.

Väl inne i röken möttes
han av en ohygglig syn.
Dagens favorit var
flamberad tant enligt menyn.

Pers osäkerhet lyste med sin närvaro
i detta brinnande hus.
Hur släcker man en kvinna
som är övertänd som en ljus.

Sekunderna var viktiga
och tiden var knapp.
”Nu ska kärringen räddas,
hon brinner ju som papp”

Lät yxan löpa amok
på den mänskliga marschallen.
Elden blev i alla fall släckt
kvinnan låg över hela hallen.

Man lär sig av sina misstag,
livets skola är hård.
Både inomhus och ute
på fängelsets gård.

Släcker numer bränder
utan yxa i sin hand.
på fängelsepolarnas hjärtan
som han motvilligt satt i brand.




Fri vers av TBJ
Läst 758 gånger
Publicerad 2006-02-04 13:21



Bookmark and Share


    la-poet
dagens meny: flamberad tant..

humor humor.. gillar denna text, lättläst och uppfinningsrik
2006-02-04
  > Nästa text
< Föregående

TBJ
TBJ