Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

UNG PESSIMIST/GAMMAL OPTIMIST

I mina unga år
hade jag svart fylligt hår.
Hårinpackning ner till stammen
Miljontals drag med silverkammen.

När förvandligen inträffar en dag
kallar vissa det för karaktärsdrag.
Ett tjockt grått hår
skymtar bland svarta snår.

Pessimismen råder över ett endaste strå
Bland de svarta finns där ett grå.
Dyrt att färga håret gång på gång
Kostnadsfritt att slita bort med tång

Sorgsen ungdom men tiden läker
Optimismen återkommer, var så säker
Omätlig lycka när man får se
några svarta strån i de gråas armé




Fri vers (Spoken word/Slam) av TBJ
Läst 286 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-02-17 16:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

TBJ
TBJ