Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

KRÄKSJUKA OCH ARBETSINTERVJU

Hulkade över toaletten
med skärrad blick
Nedför pannan rann svetten
I källingarna låg en klick

Panik över tiden
arbetsintervju klockan tolv
Bestulen på den inre friden
Ihopsjunken på mitt golv

Steg upp i ett hast
Sprutade på mig parfym
Nu får magen ta rast
Tog på mig ny kostym

Resan dit gick rätt så bra
Ingen olycka fick hända
Att vara stilla var att föredra
Inga ansträngningar från topp till ända

Träffade sen min framtida bas
Imponerad av mina meriter.
”Dina kunskaper ska tillvaratas
Du blir säkert en av mina favoriter”

Allt gick så smidigt
Jobbet var så gott som mitt.
Tog dock ut vinsten för tidigt
Sjukdomen hade jag inte blivit kvitt

Här har du min hand
Jobbet är ditt
Magens revolt gick inte lägga band
Gas med följe blir inte fläckfritt

Handslaget gick från fast till slak
Chefens leende falnade bort
Lämnade ett avtryck med avsmak
Min anställning blev kort




Fri vers (Spoken word/Slam) av TBJ
Läst 301 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-03-04 11:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

TBJ
TBJ