Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

VILJAN ATT VARA UDDA

När jag var liten
Ville jag vara annorlunda
Satt sammanbiten
och började begrunda

Ska skaffa en tatuering
Ett coolt taggtrådsmotiv
En investering
Alldeles udda och innovativ

Fler följde stilen
Den coola taggtråden
blev uråldrat som fossilen
Tatueringar överallt var den nya koden

Anonym på nytt
Ännu en person vid ett fönster
Med en hud förbytt
till ett färgglatt mönster

Efternamnet ska bytas ut
Andersson är ett minne blott
Enok Mästercool är mitt beslut
Min heder har jag nu återfått.

Fick vara udda och ball
en kort sekund
Alla drabbades av samma infall
Min idé gick på grund.

Alla sätt att utmärkas
verkar ge en bitter eftersmak
Trodde självkänslan skulle stärkas
Den faller med ett brak

Andersson heter jag
Laserbehandlad och renad kropp
Skiljer mig från mängden idag
Fylld av självkänsla och hopp.

Udda kan man vara på andra sätt
Exempelvis kan man gå på en nit.
Häromdagen satte jag inte tempen rätt
Den smakade skit




Fri vers (Spoken word/Slam) av TBJ
Läst 365 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-04-28 15:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

TBJ
TBJ