Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Havet i hennes ögon



horisonten flagnar i kanterna
jag sitter tyst på stranden
och ser hur havet sipprar ut

hon ler
låter sandkornen rinna mellan fingrarna
det finns saker som är svåra att hålla fast i säger hon
jag nickar ett tyst instämmande


hon ritar lite i sanden med tårna
skriver hemligheter bara för att snabbt
sudda ut dem igen


horisonten är trasigare nu
allt tycks flyta ut
färgerna blir blekare
och hennes viskande röst
låter som ett avlägset eko


jag ser det på sättet hon blundar
när havet bakom hennes ögon
sakta drar sig tillbaka
inför den nalkande stormen


och jag vet att hon återupplever
allt som gömts under ytan

ekona efter hans ord

känslan av en hand som dröjde sig kvar
lite för länge




några minuter passerar
havet bakom hennes stängda ögon rinner tillbaka
når kustlinjen mellan hennes ögonfransar


jag ser det på hennes händer
hur det saknas något i dem


sättet hon sluter fingrarna
om tomheten




ljudet av vågorna
som slår bakom hennes ögonlock


horisonten drar en djup suck
och lossnar från himmelen


och havet rinner ohejdbart ner över hennes kind




Fri vers av Fredrik Klang
Läst 251 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2013-02-19 13:53



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Fantastisk text...instämmer med Stefan
2013-05-11

  Stefan Albrektsson
O så vackert du skriver! Du fångar sorgen hos den andra på ett levande och målande sätt. Och sättet du kopplar smman tårarna med havet är verkligen fullkomligt lysande! Well done bro! Applåd!
2013-02-19
  > Nästa text
< Föregående

Fredrik Klang
Fredrik Klang