Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Siri.

Ni ser på henne.
Bildar er en uppfattning
Direkt
tror ni vet vem hon är.
Tror ni vet hur hon beter sig
Ni tror hon är gapig
Ni tror hon pratar i ett
ni tror hon är oseriös
ni tror hon är bråkig
ni tror hon är den som sitter längst bak i klassrummet, om hon ens är där.
Ni tror hon är galen
Ni tror att det enda hon kan är att stå framför spegeln i åratal
och sminka över allt det hemska
Ni tror ni ser Siri
När ni ser på henne
Ni tror ni är säkra på att ni har rätt.

Men vet ni?

HOn är inte alltid sådan.
hon kan vara tyst som en mus.
hon kan snällt läsa en bok i timmar.
hon kan vara den prydliga
hon kan vara den ordentliga flickan längst fram i klassrummet
som snällt räcker upp handen när läraren frågar någonting
HOn skriver sina arbeten
lämnar in dem i tid
Och hon kan överge spegeln, för en stund åtminstone

Men tro inte att hon alltid är sådan
Tro inte att hon är det ena eller andra
för det är inte heller Siri
Siri är en blandning av extremerna åt båda håll
Men snälla, döm henne inte direkt. Hon är inte som ni tror.

Hon kan inte vara lagom.
Och lagom är bäst.
Men Siri är Siri.




Övriga genrer av Jukebox
Läst 274 gånger
Publicerad 2006-03-05 00:55



Bookmark and Share


  curra
JA! du är siri som jag älskar!! och jag vet att du ar två sidor precis som alla andra!!! du är underbar! så bra!
2006-03-13
  > Nästa text
< Föregående

Jukebox