Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

barndom

Den barndom som nu är historia.
Ta mig till den tid jag nu saknar
Låt mig återigen få känna vinden i mitt hår
på en gunga som gungar
högt över denna värld.

Låt mig återigen få gå den väg
som jag sedan så länge passerat.

Låt mig återigen få gråta över ett skrubbsår
på mitt ena knä efter en vansinnescykling i en
tävling mot min bäste vän.

Låt mig återigen få uppleva att få springa ned till affären
för att köpa ett tuggummi att lära sig blåsa bubblor med
för veckopengen på en guldpeng.

Låt mig återigen få känna förväntningen på julafton
då Kalle Anka fortfarande står på, i väntan på julmiddagen
och tomten.

Låt mig återigen få skratta ärligt, högt och befriat åt en
clown med röd näsa som snubblar över sina egna ben
på en cirkus

Låt mig återigen slippa fundera över vad livet har beredskap åt mig
i morgon.
Låt mig återigen få leva i det som händer nu
utan att tänka på följder.




Fri vers av Jukebox
Läst 525 gånger
Publicerad 2007-04-11 20:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jukebox