Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Denna årstid är och kommer alltid att vara min bästa tid på året...


Hösten

Jag andas åter
sommarens tråkiga färger
övergår äntligen till ett färghav
och luften känns renare än på länge.

Hårt mot klipporna nere vid havet
slår vågorna och väter allt i sin närhet
vinden viner och jag drar upp min krage
ser ut över havet och fylls av en känsla av välbehag.

Trädens kala kronor sträcker sig

långt upp i ett försök att få sol
snart ger de upp och det sista lövet faller till marken
sommaren är död.

Aldrig mår jag så bra
som när hösten drar in över taken
och mörkret bäddar in oss med sin svarta mantel
i ett försök att få allt att somna in.




Fri vers av Tony Lundén
Läst 407 gånger
Publicerad 2006-03-06 15:51



Bookmark and Share


  Sebastian Lönnlöv (sidhe)
En bra skriven hyllning till hösten, med originellt slut! Men ibland blir ditt språk omständligt - i andra versens sista rad skulle man kunna ta bort jag och säga "jag drar upp min krage / ser ut över havet och fylld av välbehag". Ju färre ord som används till att säga en sak, desto bättre! Det har du ju själv visat med Glasbarn. Likaså är det onödigt att upprepa "långt upp". Tycker att du lyckas ganska bra med att ärligt och genuint beskriva dina känslor utan att ta till klichéer. Det finns en fräsch friskhet i dikten. Bra skrivet! Fortsätt skriv!
2006-05-23

    NoMi F
Mycket vackert skrivet om känslan
i hösten
Du förmedlar en mild kärlek
en bedyran till livet självt
Tycker om
2006-03-09

  Saramaria79
Otroligt fint om hösten..
Bra gjort!
2006-03-06

  Jessica Ebbesson
Sveptes för en stund med i höstvindarna. Bra!!
2006-03-06
  > Nästa text
< Föregående

Tony Lundén