Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
nonsense


brittiskt

det sticker i min näsa
av denna läskiga reallistiska brittiska
musiken som får en att tänka
jamie oliver på vespa genom en kall grå
betong stad med små
blå-beiga
trä betong cement murade mini-hus
och Billy Elliot- dialekt
hoppa på en studsmatta
baka scones med 93 % fett smör och
dricka beskt orange te i en
små-blommig tekopp men
det är soligt

så fort du kommit ur skuggan
av tak
tak
över alla husen
släpp av brorsan vid skolan och
åk vidare

det är en
stadsskildring och
vi käkar inte ens samma mat men
vi har en teaffär som säljer
låtsas-brittisk fritid
för
tjugonio kronor
och vill du ha en påse så
sätt dig sedan på drottninggatan och drick drick drick
ditt beska te utan honung och socker och försök
nöja dig med alldeles för sockriga bullar som beteer sig tyskt
alltså går sönder så sylten rinner ut
i papperspåsen


ge mig någonting
lätt ljummet och ljusrosa
utan batterier och med ett
stort glas caffé latte när det är blå himmel och
läder sandaler klickar längs med kullerstenarna
på gågatan och det finns jordgubbar i
små förfalskade askar
utanför var tredje affär
i sommarstaden
så vaknar allting upp och även du
yo se
je sais,
there IS hope for you, even if it is .. you
du vaknar. inte nog med det du blir
pigg

ibland tvekar du på att den ens kommer men
varför inte?
kom vi slösar pengar
vi slipper våra vanliga fiffirutor och
vaniljhjärtan
DET ska vi fira


snart




Övriga genrer av jag borde
Läst 322 gånger
Publicerad 2006-03-21 12:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

jag borde
jag borde