Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hårda bud och lösa vad





Året var 1905
Lärarinnan drog i örat
På pojken,eleven
Som inte följde med.
Utan satt kvar i
Stolen

-så häftigt och hårt
Så den slets av
Och hängde kvar
på en sena när.

Vid rasten gick de
tillsammans
uppåt backen
bak Skolan

Till en klok gumma
som la en ren trasa
med råmjölk
och linda runt örat

Den växte snett.

Och när det började regna
Under en fisketur på 70-talet.

Så slog barnbarnen
I smyg vad om hur
länge det skulle dröja.

Innan Farfar
Tog fram fingrarna
Och tömde öronkoppen

Då fick förloraren
Ge ett paket tuggummi
till den vinnande brodern

Det var en av de hemliga
Vadslagningar de hade
Bröder emellan

För att förgylla tillvaron
Bland de hårda vuxna

Långt innan alla vadslagningsfirmor
kommit.Tider då man fick hitta på
Saker ting själv.






Prosa av Sefarge VIP
Läst 266 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2014-11-25 05:54



Bookmark and Share


  Valter Örn VIP
Sådant kunde nog hända in på 1940-talet!
2014-11-27

  Marita Ohlquist VIP
Som scener ur en film!
2014-11-26

  Popangelov
En underhållande historia. Fångade mig.
2014-11-25

    ej medlem längre
Målande.
2014-11-25

  Anya VIP
Gripande och skriven på ett rakt och osentimentalt sätt. Bra!!!
2014-11-25

  Carl Mikael Fäldt
Välskriven tidsresa 110 år bakåt i tiden-sedan tillbaka med all den tragikomiska följd en sådan resa kan bjuda!

Bokmärkes givetvis!
2014-11-25
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP