Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En konstnärslärling introduceras i konstens drivkrafter och villkor, men också i vikten av måtta och ödmjukhet. Tillhör "skärvor".


Alla våra verktyg



Mästaren sade:

Utan ditt skarpsinne är du ett skämt
Utan ditt lynne blir ingenting utfört
Utan din envishet ger du snart upp
Utan din erfarenhet är du okunnig
Utan din känsla blir verket ett överdåd
Utan din klokhet blir änden ett trassel
Utan din kärlek är verket förgäves
Utan din givmildhet kan ingen känna dig

Utan din nykterhet famlar du blind
Utan ditt svårmod har anden ej vaknat
Utan din glädje kan du inte dansa
Utan din frihet i dig är du fången

Det är förmågan som är all din drivkraft
Ur hunger skapas din gnistrande vilja
Du följs genom livet av nyfikenheten
Ditt villkor för att få skapa är döden

Vart du än går
ta du verktygen med dig!
Alla våra verktyg
väl mina som dina
och kan tillhöra vem som helst.



24/7 2012




Fri vers (Prosapoesi) av Lena Söderkvist VIP
Läst 218 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-12-17 12:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP