Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Outplånliga bilder, svåra att hitta på nätet av någon anledning. Västs ego fick sig en törn, men väst har fortfarande inte lärt sig. Inte öst heller, dessvärre. Men vad gör vi? Tillhör "Ruiner".


Vietnamkriget


Ja, det tog slut
efter år av lidande
lades det till handlingarna
arkiverades
blev historia

och
för Europas vidkommande
glömska

Flickan som sprang
naken och skrikande
från sin sönderbombade by
överlevde
blev vuxen
känd

ändå glömd av Europa

Vad skall hon tänka
om hon får höra talas om
barn som skickas tillbaka
till fattigdom och förtryck

Skall hon vända huvudet
från känslan av
övergivenhet

Vad skall hon tänka
om de krig som kommit efter
lika grymma och förödande
som det hon en gång levde med

Skall hon somna lugn ändå
det är inte henne det gäller

Vem kan tro på det.



25/6 2024




Fri vers (Fri form) av Lena Söderkvist VIP
Läst 25 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2024-07-01 16:05



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
som Kungskobran; Ja, fy fan för krig

fy fan för glömskan
liksom lögnerna och hjälte-myterna
som läggs över krigens spår och sår

fy fan för att igen betrakta krig som nödvändigt
2024-07-03

    Sefarge VIP
Ja dessa Stormakters
ständiga påverkan mot
småstater i världen.
Var finns Fnl-folket nu?
som protesterade mot
USA! Är de som överlevt
söndervittrade o lealösa
inför Rysslands krig för
att utplåna ett folk-slag
Dess språk o kultur

2024-07-02

  Kungskobran VIP
Fy fan för krig.
2024-07-02
  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP