Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bestämde mig för att sätta mig på klipporna vid Erstavik och deppa. Började tänka på förgänglighet som den värsta muntergök. Här är resultatet.


Det stolta axet


Var det verkligen detsamma
Bara några veckor hade gått
Grönt och ljuvligt hade det vajat
som en vinge i vinden
bekräftat
att det var ett ting som levde
inte bara en sak jag såg

Och så satt jag ensam på klippan
frös och drömde att allt var kvar
men det en gång så stolta axet
var en sticka, som brutet dinglade
i sin sista döda tråd
och jag tänkte, att den är jag.



13/7 2013




Fri vers (Fri form) av Lena Söderkvist VIP
Läst 186 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-01-18 13:42



Bookmark and Share


  stenhur
När jag tar dina ord
i min mun
känner jag
att du har språket
i din hand

2015-01-20
  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP