Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Soldat som överlevt granatattacker och beskjutningar kravlar sig tlll en grop där ytterligare någon är vid liv.


Mötet


Hålet var runt
och liknade en djurgrop
Ovanför hängde tuvor
i sina livlinor till rötter
Det regnade inte längre
jag släpade mig fram

I hålet
som var ett provisorium
låg en lerkropp med
ögon och händer
Det var tyst
nästan alla var döda

Det rykte från hans mun
där i vätan hade han blivit
en skorsten
Han log åt skämtet
sade sig ändå vara
oskadd.



9/6 2011




Fri vers (Fri form) av Lena Söderkvist VIP
Läst 218 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-02-11 23:32



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En lysande bild om människans kraft.
2015-02-12

  Nanna X
stark bild. humorn är en bra vän i överlevnaden.
2015-02-12

  Onomatoprofet VIP
sånt händer tyvärr dagligen. önskar att ingen behövde uppleva det.
2015-02-11
  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP