Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto Eva Langrath till minne av min pappa som nästan fick leva i 100 år.


Ofattbart

Aldrig mer
ska jag sätta nyckeln i låset

kliva in och mötas
av dina ord

är det du Äva

(jag avskydde det som barn
ingen kan väl heta Äva)

aldrig mer möta din blick
inte svara på dina frågor
inte finnas i dina tankar

du fattas mig

döden kom en dag
och tog mått på din kostym
som Tranströmer skrev

stryk mig på armarna, bad du
hör ni klockorna ringa

vi hörde inga klockor
och döden vände sig bort
för en tid

samtalen fortsatte
nu mera mödosamt
orden kom inte längre lika lätt
andningen alltmera tung
kroppen utan ork

en hand strök din kind
den sista dagen

så kom han tillbaka om natten
och hämtade dig

       *

jag ska minnas dig
när jag står vid bäcken

lyssnar till vattnet
ser dina ormbunkar
plockar dina vinbär
går stigen på berget
drar potatisfåran
ser yxan och sekatören

dricker vattnet
ur vattkällan på berget

ser det lilla barnet
som lekte med din hand

klarheten i din blick

genom smärtan
genom mörkret
i ljuset
i tacksamheten
i kärleken

fanns du fanns vi

jag har aldrig levt utan dig förut

 

© Eva Langrath 2015




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 744 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2015-04-16 07:21



Bookmark and Share


  LindaBirgitta
Så vackert och ömsint. Orden känns i mitt hjärta.
2015-05-14

  ResenärGenomLivet
En mycket vacker hyllningsdikt...man känner sorgen och saknaden...
2015-04-18

  Palett
En öm hyllning till en älskad far !
2015-04-16

  catharina.jerbo VIP
åh, så vackert <3 <3 <3
2015-04-16

  KYREUS of Sweden
Respekt.
2015-04-16

  Ewa-Britt Nilson VIP
Så det är!
Nu är det DU
som hans för-
hoppningar och
önskningar vidare bär!
Så de blir av allt bra han
tänkte. Det som ej hanns
med, men som in i det
sista bakom hans öga
blänkte... KRAM TILL DIG
VÄNNEN DEN BÄSTA!
2015-04-16

  Bibbi VIP
Grattis till placeringen!
2015-04-16

  Måna N. Berger
Åh.. din fina pappa.. Så sorgligt, men så vackra minnen! Kram!
2015-04-16

  Tino
Så vackert, fridfullt.
2015-04-16

  stig wikman
VACKERT
OCH
GRIPANDE .

Kärlekspoesi
när den är som bäst.

KRAM-APPLÅD-BOKMÄRKE.
2015-04-16

  Bibbi VIP
En underbar hyllning som griper tag.
2015-04-16

    eva m h
Du skriver så vackert om det ofattbara, Eva. Kram!
2015-04-16

  Sofhia Wirström
underbara
starka rader
som berör
ända in i själen

2015-04-16

  Sommarina VIP
Starkt och berörande. En tår föll
2015-04-16

  Ljusletaren VIP
Ljuvlig bild och en underbar hyllning till en älskad pappa. Du fick med hela livet i denna dikt födelse, ljus, hämtning, sorg. R.I.P. till din pappa. Kramar om dig och beklagar/ kram
2015-04-16

  ULJO
En sådan underbar vacker hyllning till din far. Berörs starkt.
2015-04-16
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP