Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Focollage av egna bilder


Vid vattnet

 

Ett svanpar
har återtagit sin plats
intill en handikappanpassad brygga

I ett flöde
möts jag av orden
att du likt en ilande
vind
förflyttats
dit jag inte kan gå

Ett skratt
har flyttat

Maskrosbollen
väntar på vind
vill släppa
från fästet
virvla i väg sina fallskärmar
till ny jord

Krigen pågår
tid läggs till tid
människoliv tar
människoliv

Vem mäter en människas värde

Vi möttes
i trygghet
när skratten
inte var hotade

Jag vill tro
att du
nått fredens och fridens land.

 

©Eva Hedlund fd Langrath 2024

 




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 66 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2024-05-31 10:50



Bookmark and Share


  Karl den store VIP
Det här drabbade mig! Påminns om en kär vän som dog i sitt livs blommning. "Ett skratt
har flyttat"
Precis så. Det skrattet kommer jag aldrig mer få höra.
2024-06-03

    Lena Staaf VIP
Vackert och eftertänksamt skrivet om den personliga sorgen och reflektion om den svåra tid vi lever i. Ja, vem mäter människors värde?
2024-06-01

  Bibbi VIP
Starkt berörande.
2024-06-01

  Skatflickan
väldigt nära, dina ord
"vem mäter en människas värde"
ja vem gör det.

Att bära en människas värde, I sina minnen, möten, skratt,sorg och saknad, läser jag här.
en stillhet, en droppe, ett svart hav,
"vid vattnet" känns


2024-06-01

  Sparvögat VIP
Ditt fotocollage bär som alltid
på skönhet…
2024-05-31

  Sparvögat VIP
Tankar vid vattnet i saknadens spår ~
så fint du väver in kärlek och hopp
i dina tankar…

Så vilar omtankens toner!
2024-05-31

  Emanuel Sigridsson VIP
Tröstens tilltal med en kär vän som tagit steget bort, kvar är minnet av närvaro och en annan tid.

Jag tycker om ditt sätt att smälta in en annan tid, tiden då vi aldrig kände hotet på så sätt vi gör idag.
2024-05-31
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP