Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hjältar eller inte


Påpasslighet och list


Från bakgården
ser de någon
gå in genom
fönstret

En seriemördare
eller
en inbrottstjuv

så det gäller att
få tag i
kvarterspolisen

Där är han

När de tjutande springer
flera varv
runt honom
tror han att
de jagar varandra

ser inte samarbetet
ens när
en av dem försöker
skälla
precis som granntaxen
och lyckas skapligt

Ändå
börjar han snart
jaga dem
för här måste bli
ordning

Vid fönstret
ack nej, de hoppar in
eländes elände
vilken röra
och fönstret i fråga är ju
uppbrutet

Men vad händer
varför
kommer de inte ut

Stackars lägenhetsinnehavare

Inget val
han måste
klättra in

blir så stående
med draget tjänstevapen
mot
en mörkklädd figur

Det är Skum-Jansson

Upp med händerna!

Vart tog
de tjutande ligisterna
vägen
de har förhindrat
ett brott

Vansinnigt

Senare
familjen kommer hem
får veta allt
ser genast att
guldklockan och diamantbroschen
ligger kvar

men vem tog
de tjugo böcklingarna.



22/4 2015




Fri vers (Fri form) av Lena Söderkvist VIP
Läst 156 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2015-04-23 13:33



Bookmark and Share


  Magdalena Eriksson
Typ lite pilsnerfilm med fisken på slutet
du är nogrann... Nog en av dina styrkor tror jag.

2015-04-23

  P-E-H
Underbart prioriterat! Skön läsning...
2015-04-23

  Nanna X
som en scen ur en fars ; )
2015-04-23
  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP