Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vardagen med gråtoner

Vardagen där gråtoner blandas
med stråk av människans levnad
Upp och flyg lyft vingar som precis torkat
Ingenting berättades för de som stod och lyssnade
på löften som gavs då du skulle födas
Vem vill hit där det mesta är grått
Där hen som människa ska vara en förebild
för alla levande
Men där hen stundtals beter sig som ett urtidsdjur
Vardagen vill lyftas
Löften står och väger
Kanske, jo - du får dansa
Du får ha glädje
Du får ha hopp och framtidstro
Mänskliga egenskaper
Som ändå gör det värt att
leva med vardagen
Gråtoner bryter ner och vaknar
när du lyfter dina vingar
omsluten av den gröna elden




Fri vers av Liselotte Fluhr
Läst 227 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-11-05 10:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Liselotte Fluhr
Liselotte Fluhr