Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

RECEPTET.....

Kan man inte laga mat.
Då bör man låta bli.
Arne förtärde fruns mat.
Det slutade i tragedi.

Deras magar var spröda
efter alla färdigrätter.
De förbrukade blöjor
som folk brukar servetter.

En spännande bok väckte
tantens intresse för mat.
Boken handlade om en
försupen matlagningskandidat.

Nu skulle det bli förändring.
En ny början, en ny tid.
Färska råvaror och nyttigt.
Magen skulle få frid.

Boken var dramatisk,
hon läste var ledig stund.
Smäktande matlagning,
det vattnades i mund.

Hon föll för ett recept
i kapitel nummer sju.
Huvudpersonen lagade en rätt
åt sin miljonärska till fru.

Den rätten ville hon göra,
för att överraska sin man.
Hennes ängslan för matlagning,
tyna bort och försvann.

Sen påbörjade hon rätten
En stek med kryddig sås.
Hon slet som ett djur
med iver och flås.

Snart var Arne hemma
efter en tung arbetsdag.
Frun var som förbytt,
en skugga av sitt forna jag.

Hon blandade kryddor,
hon läst i sin bok.
Arne skulle få matlådor
efter detta storkok.

Sen dukade hon bordet,
hällde upp lite vin.
När Arne kom hem
sken han upp med ett flin.

Men stod som förstelnad.
Vad är det som har hänt?
Hulda lagar mat,
och det luktar inte bränt.

Hulda bjöd på maten
Han åt med god aptit.
Steken var seg
och smaken var skit.

Sen ryckte han till
och föll sedan död.
Frun blev förtvivlad
över sin make i nöd.

Hon borde läst slutet.
Det hade det varit en bedrift.
Matlagningskandidaten
dräpte frugan med gift.




Fri vers av TBJ
Läst 650 gånger
Publicerad 2006-04-28 19:10



Bookmark and Share


    rainbow
det här blir dagens skratt! jag älskar slut med en twist =D återkommer till dina texter, man kommer väl leva rätt många år extra efter att ha läst lite mer av dig :) underbart underbart!
2006-06-08

  purpleangel
:) Lika härliga oförväntade slut..helt enligt sann TBJ anda..
BRAVO!!! 5*5*5*5*5
2006-05-01
  > Nästa text
< Föregående

TBJ
TBJ