Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Borta i viken

Borta i viken
där grodyngel nyss kläckts
Där vilar minnen
av tassande barndoms fötter
Vassen böjer sig inför vuxen steg
Speglingar i vattenytan
En naken hand
vilset sökande efter sanning
Vassens hårda skal bryts isär
när frågor blir till svar
Sjöns vattenyta speglar
kullkastade skuggor
Barndomens skörhet förvandlad naturbild
Änderna har lagt sina ägg
grodyngel trätt ur sina kroppar
Små tassande steg finns vid vikens minnen
Måsens skri väcker åter allt till liv
Stolt står vassen i blom
Rak och stark borta vid viken
där barndomens fötter tassade




Fri vers av Liselotte Fluhr
Läst 332 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-05-03 10:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Liselotte Fluhr
Liselotte Fluhr