Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min natt

Lånad tid
den tid
som endast tillåts
då dina andetag möter sömnen
och din själ lämnas åt drömmarna
inom
Så som spindeln spinner ondskefullt sitt nät
nystar natten dina tankar förväntansfullt
något nytt
saknad och längtan
förblindas
liksom sorg och smärta mildras
men som därefter försvinner
nästintill ljudlöst
tillsammans med gryningsljuset
just den tiden
då skuggorna vandrar iväg
i riktning mot tryggheten
och spindeln fångar sitt efterlängtade byte

då vaknar själen
och tiden du lånat
dör ut.




Fri vers av Petra L
Läst 533 gånger
Publicerad 2004-09-22 13:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Petra L
Petra L