Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Som sagt


En sann historia


Flickan letade efter bollen sin
fann ett fönster och kikade så in
hörde studs och musiken
Tjugo bollar flög upp och sedan ned
Hon stod utanför och av avund kved
som den enda publiken
tänkte Om jag blott finge vara med
skulle bollen nog studsa med besked
och jag hålla balansen
hur än kroppen sig snurrade och vred
åh, tänk om jag fick chansen

Flickan slutade leta upp sin boll
för vid fönstret fick hon en annan koll
på hur sådan kan rulla
Tjugo likar med varsin boll i hand
blev till älvor i hennes sagoland
och av lycka så fulla
Viljan manade henne att till slut
sky all tvekan och fatta ett beslut
att bli ett med de fina
Efter endast en längtansfull minut
steg hon in för att skina

Alla bollar på bara en sekund
föll till golvet, och efter blott en stund
kom en skarpröstad kvinna
sade flickan som om hon var en tok
att hon störde likt öron i en bok,
ordern gav att försvinna
fick till svar Om det spelar någon roll
och med glädje ni lånar mig en boll
skall jag alltihop lära
låta rytmen med äran i behåll
all min danslust få nära

Sedan kvällen blev bollar, dans, musik
livets nektar och sköna dynamik
och så blev hon en älva
I trikå och med välavvägda kliv
som det tycktes hon bollarna gav liv
tills de dansade själva
Och en afton vid fönstret så hon fick
se en flicka med längtan i sin blick
kika in så förstulen
sade välkommen med en enkel nick
ja, så snurrar ju hjulen.



10/3 2017




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Lena Söderkvist VIP
Läst 258 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-03-13 08:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP