Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Efter stridens hetta. ..



Ägarinnan av stol nr.7
Har lämnat oss

Men hennes livsföring
och gärning kommer att
Leva inuti och påverka
Människan länge än

Och de kommer att finnas
De som sitter på hennes stol
nr.7. Blott till låns ett ögon
-blick i sänder. Från 20 Dec.
och framåt i tiden

De som försökte tysta och
Kasta ut henne

Skall själva bli utkastade
Och förglömda när deras
Tid är kommen

För att de försökte skydda
Lögnen och förtiga sanningen
Stackars satar.

Nu är tid att tvaga sig.
För dem i sina egna
smutsiga ord. ..
samt handlingar


Och ägarinnan av stol nr.7
Har kommit fram till sin
Egen Lyckans Samarkand

Där det inte längre har någon
Betydelse om någon smädar
Hennes namn eller gärning









Fri vers av Sefarge VIP
Läst 218 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2019-10-14 00:12



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Sant och bra skrivet. Sorgligt att det var hon som gick, den enda kloka, och att hon nu dog så ung. Men fint att hon hamnat i sin Egen Lyckans Samarkand.
2019-10-14

    Lena Staaf VIP
En fin hyllningsvers till henne som dog alltför tidigt. Den andas tillförsikt om att det rätta ska segra - önskar jag kunde hålla med dig om det.
2019-10-14

  Bossepoet från Österbotten
En sorgesång
stiger
med ett
avgrundsskratt
drottning av ord
varför lyssnade
vi aldrig
med öppna öron.
2019-10-14
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP