Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bukowski var räddningen

det var Bukowski som var räddningen
från förruttnelsens och undergångens väg

den lilla kälkborgarstaden
bakdantare värdemätare
ankdamm småbåtshamn
frimurare småföretagare

det Bukowski sa var nåt annat än
deras tamkrattade tisdagsskvaller
hans rader kom i precis rätt tid
det var inte litteratur-litteratur

det var blod märg bakgårdar
verklighet i solar plexus
elixir med direktverkan mot
dansbandig debilkultur

Bukowski var kaustiksodan
som fräste bort deras fettslam

när Bukowski öppnade dörren
vällde världslitteraturen in

jag var gaddade armar
och svart t-shirt

det är jag fortfarande
och jag blånekar dansband




Fri vers (Fri form) av rostspik VIP
Läst 136 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2022-03-08 11:49



Bookmark and Share


  MagisterZ
Instämmer! Bukowski is da shit!
2023-03-15

  Bodingen VIP
"dansbandig debilkultur ". Lysande analys!
2022-03-09

  Monica Lindgren
Bra! Tycker också om Bukowski.
2022-03-08
  > Nästa text
< Föregående

rostspik
rostspik VIP